Erilainen vappu

Vappu 2020 ei tuntunut lainkaan vapulta. Ei simaa, ei munkkeja, ei vappurientoja, ei markkinoita, ei yhteisöllisyyttä ja ystäviä. Korona vei meiltä tämän vapun. Lapseni ensimmäisen vapun.

Meillä oli sentään ilmapallo, johon pikkuinen ihastui ikihyviksi. Mies pääsi torstaina aikaisemmin töistä ja on vapaalla vielä maanantainkin. Pelattiin miehen kanssa Borderlands 3 läpi. Aloitettiin sama peli uudestaan. Mies toi minulle kaupasta Ben &Jerry’s -jätskiä. Ihailin muiden vappubrunssikuvia instagramissa. Omat läheiset ovat kaukana.

Sain nukkua aamulla pitkään, yli yhdeksään. Se teki hyvää, vaikka tarkoittikin sitä, että mies valvoi vauvan kanssa aamulla. Päiväunet jäivät lyhyiksi. Kohta on sauna lämpimänä, ehkä se huuhtoo pois surut ja murheet.

9 kommenttia artikkeliin ”Erilainen vappu

 1. Ei meillä ole ollut tapana mitään vappubileitä pitää, mutta jotenkin on ollut hassu olo, kun vappu on niin pliisu. Ei vapputoreja, ei ketään kylässä. Olen vähän kateellisena katsonut joidenkin brunsseja, vaikka ihan hyvin mekin syötiin. Yhtä lempiruuista. Mutta silti, ilmapalloista huolimatta tämä vappu ei tunnu niin vapulta.

  Liked by 1 henkilö

 2. En ole vuosiin erityisemmin juhlistanut vappua, vaikka vapputoreilla onkin ollut mukava käydä kääntymässä ja nauttimassa sään sen salliessa kesän ensimmäinen jäätelötötterö. Tänä vuonna ei ollut toreja, jäätelöitä tai edes munkkeja, kun niitä on yleensä menty vanhempieni luokse herkuttelemaan porukalla. Kummallinen vappu kaiken kaikkiaan.

  Liked by 2 people

 3. Me vietettiin vappua vain vappupäivänä munkkien ja hot dogien kera. Päivä meni oikein rattoisasti ja suomalaisen työn merkeissä, kun appivanhempien kanssa revimme olohuoneen tapetteja alas. 😀 Me ei olla vielä mitään vappuperinteitä täällä Kajaanissa ehditty aloittaa, joten tuntui ihan vappumaiselta tämäkin. Kotikaupungissa olisi normaalioloissa vedetty ylioppilaslakit päähän ja lähdetty torin kautta heseen syömään ja siitä mummolaan. Katsotaan millaista ensi vuonna on!

  Samaistun kyllä läheisten kaipuuseen ja vaikka tiedän, että nämä Kajaanin vuodet on yksi lyhyt vaihe vain meidän elämässä, josta kannattaa nauttia, niin välillä silti hekumoin jo niihin vuosiin, kun saadaan asua järkevän etäisyyden päässä sukulaisista ja ystävistä.

  Liked by 1 henkilö

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s