Kerran kuussa

Se iskee kuin salama joka kuun viimeinen maanantai. Se saa aikaan ahdistuksen, saikutusfiiliksen, pahan mielen, kovan kivun ja halun piiloutua sänkyyn pahaa maailmaa. Se on tarkka, pettämätön ja ehkä koko maailman inhottavin asia.

Nimittäin migreeni.

Minulla on ollut migreeniä aikuisiällä vaihtelevasti. Nyt käytettyäni jonkin aikaa migreenitrackeria, olen havainnut, että migreenini yhdistyvät joka kuukausi juuri menkkojen alkuun.

Silmissä sumenee, pää on ihan h*helvetin kipeä, etenkin silmä ja poskipää ovat kuin tulessa. Ruoka ei tahdo maistua, unta ei meinaa saada, särkylääkkeet eivät auta. Lääkäri ohjeisti ottamaan rohkeasti 1000mg panadolia ja 600-800mg buranaa, mutta kun EI AUTA!

Toiveeni migreenilääkkeistä kaikuivat kuuroille korville, mutta pikku hiljaa alkaa tuntua siltä, että palaan takaisin lääkärin pakeille hakemaan ne helkkarin tabletit, vaikka se olisi viimeinen tekoni.

Joka kuukausi ei viitsi saikuttaa kolmea päivää ma-ke, kun on pää kipeä. Koita siinä sitten kirkkaassa auringonpaisteessa ajaa monta tuntia työautolla ees taas ja olla skarppina, kun tuntuu, että aivot räjähtää. Aurinkolasit ei auta, lippis ei auta, kylmä, kuuma, uni, ruoka, mikään ei auta. Särkylääkkeet on lähinnä huono vitsi!

Nimimerkillä: Se aika kuusta

9 kommenttia artikkeliin ”Kerran kuussa

 1. Joooo ehdottomasti hakemaan kunnon lääkkeet! Kipua ei kannata sietää 😦
  Ja jos haluaa jotain luontaisempaa kokeilla, niin vahva magnesium ja b-vitamiinivalmiste säännölliseen käyttöön yhtäaikaisesti. Auttaa monilla ehkäisemään varsinkin hormonaalisen migreenin! Tarpeeks iso annostus vaan kehiin ja vaikka viä nostaa sitä määrää viikkoo ennen menkkoja/oireiden tavallista alkuaikaa.

  Liked by 1 henkilö

 2. Joo! Sama homma. Ennen menkkoja iskee yleensä se 2-3 päivän migreeniputki. Saattaa olla migreeni joskus kierron puolvälissäkin, mut siitä voi selvitä jopa tolla burana-panadol kombolla. Mut se migreenisärky ei jumaleissön häviä! Ja oon lukenutkin sen olevan muuten iskevää perusmigreeniä pahempi. Ihanat hormonit!

  Mulla on käytössä sumatriptaani. Nenäsumute oli inhottava, joten vaihdoin tabuihin. Helkkarin kalliita ne mulle määrätyt, mut nyt selvis et jos otan korvaavan tuotteen, ni ne ei maksa yhtä paljon!

  Lääkkeestä tulee tunniksi pariksi inhottava olo. Vähän sumea ja oksettava. Mut kestän sen kun tiedän säryn yleensä häviävän myös sen tunnin aikana ja sit olon helppaavan kaikin puolin.

  Liked by 1 henkilö

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s