Uusia haaveita

Viime aikoina ollaan useamman kerran päädytty keskustelemaan oman kodin ostamisesta. Olisiko se järkevää, tulisiko liian kalliiksi? Iso laina pelottaa, vaikka todennäköisesti asumiskulumme kuukausitasolla pienenisivät, kun pääsisimme eroon vuokralla lojumisesta. Omaa asuntoa maksaa kuitenkin itselleen ja joskus siitä voi saada rahansa poiskin halutessaan, mikäli elämäntilanne muuttuu.

Miehen työ mahdollistaisi sen, että lainaa saattaisi pankista herua. Minulla on määräaikainen duuni, mutta olen aloittanut nuorena asp-säästämisen, joka mahdollistaa tämän köyhälistön jäsenen osallistumisen lainanottoon. Lainatarjouksia pitäisi alkaa kilpailuttaa, että tietäisi realistisen rajan sille, millaisia asuntoja voi edes katsella. Kynnys vain tuntuu suurelta.

Mielessä on ollut omakotitalo. Suoraan vuokrakerrostalosta omakotitaloon muutto voi kuulostaa ”hurjalta”, etenkin kun parisuhde on vielä tuore. Mielummin sitä silti makselisi lainaa pois kun vuokraa jonnekin taivaantuuliin. Mies on jo kerran omistanut kerrostalokämpän, eikä halua sellaista enää. Minä olen asunut rivitalossa kerran, eikä sekään viehätä ajatuksena kerrostaloa enempää.

Kaikki on vielä päässä sekaisin asian tiimoilta. Melkoista perehtymistä asuntoasiat kyllä vaativat meiltä molemmilta, ettei tule ostettua mitään kamalaa pommia.

Jakakaa tyypit omia asunnonostokokemuksianne! Tarvitsen vertaistukea, jo tässä vaiheessa.

4 kommenttia artikkeliin ”Uusia haaveita

  1. Pankkien sivuilta löytyvät lainalaskurit antaa suuntaa aika hyvin 🙂 Ennen lainatarjousten pyytämistä kandee tehä tarkka lista/selostus omista tuloista ja (arvioiduista tulevankin kodin) menoista. Ainaki täälä pankeissa tykkäsivät ku osotin selvästi miettineeni ja laskeskelleeni asiaa jo.

    Tykkää

  2. Talojen hinta on nyt laskenut, koska talokaupat on ihan surkeassa jamassa. Sillon 2012 kun me katsottiin Turusta taloja, sai 250 000€ ehkä 50-60 vuotta vanhan täysremonttia vaativan. Mutta kun mentiin muutama vuosi eteenpäin, alkoi samalla hinnalla saada jo hiljalleen 2000-luvulla rakennettuja/rempattujakin Turusta. Jos suostuu Turusta kauemmas ”maalle” voi hinnat tipahtaa roimasti!

    Mä olin itse asunut vaan vuokralla. Miehen kanssa yhteen muuttaessa asuimme hänen omistamassaan kerrostalo-asunnossa Kaerlassa. Sieltä oltais ok-talokin haluttu, mutta niitä tuli sinne kunnolla myyntiin vasta kun oltiin asuttu pari vuotta nykyisessä talossa. 😂

    Kerrostaloasunto myytiin ekasta näytöstä. Niille on usein kysyntää. Omakotitalon myynti onkin monesti juttu ihan erikseen…

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s