8 työpäivää jäljellä

2017-09-22 12.54.35

Tänään sitä oikeasti tajusi, että töitä on enää kahdeksan työpäivän verran. Pienoinen helpotuksen ja paniikin tunnesekamelska syöksyi päähän. Minusta tulee työtön! Eikä tällä kertaa vain töiden kesäkeskeytyksen ajaksi, kun työt jatkuvat koulujen taas alettua… Ei! Tällä kertaa ihan oikeasti.

Tein te-palveluiden sivuilla ilmoituksen tulevasta työttömyydestäni. Selitin tilanteen ja jäin odottamaan vastausta. Vastaus tulikin nopeasti. Minun tuli arvioida kysymysten perusteella omia taitojani työnhakijana, koulutukseni riittävyyttä ja keinojani työllistyä nopeasti. Tämän jälkeen pyydettiin tekemään konkreettinen suunnitelma siitä, miten aion työllistyä mahdollisimman pian.

Enhän minä ole ehtinyt koko asiaa edes ajatella!

En toki aio jäädä lepäämään laakereillani loppuelämäksi. Olin ajatellut muuttaa rauhassa, vaihtaa autoni uuteen, tutustua rauhassa uuteen kotikaupunkiin, sisustaa, nauttia olosta, tehdä asiat, joita en ikinä ehdi tehdä…

Ei! Työllistymisen etenemisestä odotetaan raporttia jo ensi viikon jälkeen. Silloin olen vielä tiukasti kirjoilla nykyisessä työssäni. Kirjoitan loputonta esseetä työkkärin ohjeiden mukaan: ”Mitä kanavia aion käyttää työnhakuun?”  ja jatkan lauseita: ” Työllistyn nopeasti, koska…”

Nyt odotan hyväksyykö te-toimisto kirjoittamani suunnitelman ja aloitan työnhaun, jotta oikeuteni ansiosidonnaiseen ei katkea. Vaikka pudotus pilvilinnoista on hurja, tavallaan myös arvostan sitä, miten työntekijä työttömyyden hetkellä patistetaan jalkeille ja toimimaan. Tuntuu siltä, että ainakin joku katsoo perääni.

3 kommenttia artikkeliin ”8 työpäivää jäljellä

  1. Hah! Mä en pätkätöideni keskellä ole saanut apua koskaan. Yhdellä kurssilla ehdin käydä kerran, ennen seuraavaa kertaa olinkin jo saanut töitä, ITSE. 😂 Ja sit on sieltä työpaikkoja ehdoteltu ja oon niihin hakemuksia sen pari kertaa laittanut. Yhdestä soitin ja kysyin, että onko ne tosissaan, että mun pitäis viettää pari tuntia päivässä työmatkoissa vaikka mulla on parivuotias muksu. Ei tarvinnut… Onneksi mun yhteyshenkilöt on tähän asti ollu fiksuja tyyppejä.

    Liked by 1 henkilö

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s