Loin unessani uuden appin

Kuinka moni on joskus harmitellut sitä, että jääkaapin perukoille on unohtunut jokin elintarvike, jonka päiväys on ehtinyt jo mennä? Tai et enää muista milloin valmistitkaan pyttipannua, jonka jämät ovat jääkaapissasi? Milloin litran jugurttipurkki olikaan avattu?

Näin viimeyönä kreisiä unta, jossa harmittelin kuinka paljon ruokaa meni jatkuvasti roskiin sen vuoksi, että päiväys oli ehtinyt vanhentua. Unessani loin eräänlaisen puhelin appin, johon syötettiin ostetut elintarvikkeet ja niiden parasta ennen päivä tai viimeinen käyttöpäivä. Sovellus osasi listata elintarvikkeet (tai tehtyjen ruokien jämät) sen mukaan, mikä olisi syötävä ensin. Tuoreet ainekset saivat peräänsä vihreän pallon, joka muuttui sitä mukaa keltaisen kautta punaiseksi, mitä lähempänä tuotteen viimeinen käyttöpäivä oli. Sovellukseen pystyi myös merkitsemään milloin jokin pakkaus tai purkki oli avattu ja kuinka tuote säilyy avattuna.

Appia pystyi käyttämään myös ruokakaupassa, kun ei ollut ihan varma löytyikö kotijääkaapista jo esimerkiksi ruokakermaa ja jos löytyi, oliko se jo mennyt vanhaksi. Tällä tavoin pystyi kaupassa tarkistamaan jääkaapin ja miksei kuiva-ainekaapinkin tilannetta.

Laiskimmat saattoivat syöttää appiin vain esimerkiksi lihojen päiväykset tai vaikka vain satunnaiset kokkailusta jääneet tähteet. Ahkerimmat ja innokkaimmat syöttivät sovellukseen kaiken ostamansa ja valmistamansa aina elintarvikkeistä kosmetiikkaan.

Aamulla herätessä mietin, onkohan jokin tällainen sovellus jo kehitelty? Jos ei, niin nyt joku äkkiä kehittelemään. Mie tartteen tällaisen!

4 kommenttia artikkeliin ”Loin unessani uuden appin

  1. Tälle olisi kyllä käyttöä! Omaan käyttöön ostetut tuotteet ei yleensä ehdi jääkaapissa vanheta, mutta välillä täytyy ostaa aamukahvimaitoa vierailijalle, joka sitten menee pilaksi, kun ei itse käytä ja unohtaa koko purkin. Tää app vois muistuttaa mua vaikka tekemään siitä lettuja. 😀

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s